La Patronal ECOM celebra la seva I Assemblea General Ordinària

La seu de l’Associació de Famílies per l’Ajuda al Poliomelític (AFAP), federada a ECOM, va acollir ahir al matí la I Assemblea General Ordinària de la Patronal ECOM, l’associació empresarial creada el març de 2007 per iniciativa de les entitats prestadores de serveis que formen part de la Confederació ECOM Catalunya. L’assemblea va transcórrer amb normalitat i amb la presència del 75% dels membres de la Patronal ECOM.
L’objectiu de la Patronal ECOM és defensar els interessos dels seus afiliats en la negociació de les condicions de treball del seu personal laboral, davant els sindicats i altres associacions professionals i patronals, així com davant les Administracions Públiques, sempre amb l’objectiu final d’aconseguir a través de la millora de les condicions de treball un increment en la qualitat del serveis i programes adreçats a les persones amb discapacitat física.

En el marc de l’assemblea es va dur a terme l’aprovació de l’admissió de nous membres a la patronal; així com l’aprovació de l’informe de gestió 2007-2009 i el balanç econòmic 2008. Es van tractar també altres temes com el pressupost per a 2009, els possibles increments en les quotes de socis i qüestions relatives a la negociació col·lectiva del sector de les persones amb discapacitat, un dels temes que marcaran el treball futur de la patronal.

En el seu any i escaig de vida, la Patronal ECOM ha centrat la seva activitat principalment a situar-se en el sector així com a establir aliances estratègiques. Així, el febrer de 2008 la Patronal ECOM es va incorporar a la CECAD (Confederació d’Entitats Catalanes d’Atenció a la Dependència). A través de la CECAD, la Patronal ECOM ha entrat també a formar part de la Confederació d’Associacions Empresarials del Tercer Sector Social d’Atenció a les Persones de Catalunya (La Confederació). Miriam Torrella, membre de la Patronal ECOM, ocupa actualment el càrrec de secretària, dins la Junta Directiva de La Confederació.

Actualment formen part de la Patronal ECOM un total de 17 entitats, comptant les dues darreres incorporacions aprovades ahir de la Fundació Privada Auxilia Barcelona i la Fundació Privada ECOM. A més d’aquestes dues noves incorporacions, la Patronal ECOM està formada per: l’Associació de Paraplègics i Discapacitats de Lleida (ASPID), l’Associació Esclat, l’Associació de Famílies per a l’Ajuda al Poliomelític (AFAP), l’Associació Cívica d’Ajuda Mútua (ACAM), l’Associació MIFAS, la Fundació MIFAS, l’Associació Catalana d’Esclerosi Múltiple J.M. Charcot (ACDEM), la Fundació per a la Lluita contra l’Esclerosi Múltiple (FEM), l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC), l’Associació Vallès Amics de la Neurologia, la Fundació GIMM, l’Associació GIMM, Nexe Fundció, AREMI i la Fundació Pere Mitjans.