ECOM celebra demà el Dia Mundial del Turisme i reivindica el dret al turisme per a tots

ECOM ens sumem demà, 27 de setembre, juntament amb PREDIF (Plataforma Representativa de la Discapacitat Física), de qui formem part, a la celebració del Dia Mundial del Turisme, que enguany l’Organització Mundial del Turisme (OMT) dedica al Turisme per a tots i a la promoció de l’accessibilitat universal.

Per tal de posar de relleu la importància del turisme, pel seu valor social, cultural, polític i econòmic, i sobretot per sensibilitzar sobre el dret de totes les persones a poder-ne gaudir i de la necessitat de l’accessibilitat, com un benefici per a tota la societat, ECOM, en col•laboració amb Turisme de Barcelona, durem a terme una acció conjunta el dia 27 de setembre a la ciutat de Barcelona. Concretament, realitzarem una prova pilot per fer plenament accessible la ruta turística guiada “Easy Walking Tour Gòtic”, que des de l’any passat ofereix Turisme de Barcelona i que està pensada perquè en puguin gaudir les persones amb discapacitat física i/o amb mobilitat reduïda.

Aquesta prova pilot consistirà en dotar la ruta “Easy Walking Tour Gòtic” amb diferents recursos i suports que facilitin que persones amb altres tipus de discapacitat, més enllà de la física, la puguin gaudir plenament. Concretament, es comptarà amb un/a guia especialitzat en discapacitat visual, un/a altra en discapacitat intel•lectual i amb un/a intèrpret de llengua de signes i radio-guies amb bucle magnètic per fer-la accessible a persones amb discapacitat auditiva. La ruta, que ja estava pensada per a persones amb discapacitat física i/o problemes de mobilitat, transcorre per espais lliures de barreres arquitectòniques, compta amb préstec de seients transportables i s’adapta a la mobilitat i el ritme dels participants.

Per poder testar que aquests són els recursos adequats per fer de la “Easy Walking Tour Gòtic” una ruta plenament accessible, ECOM i Turisme de Barcelona han convidat a realitzar aquesta prova pilot a diferents presidents i representants de les principals federacions de la discapacitat perquè ells, com a coneixedors i experts en la matèria, la puguin validar i/o assessorar en el que calgui.

A la ruta també ens acompanyarà la tercera tinenta d’alcaldia i directora de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Al final de la ruta, tots els assistents compartiran un brindis que tindrà lloc a l’Hotel ILUNION Almirante, per cortesia de l’hotel.

Aquesta acció a Barcelona s’emmarca en la celebració promoguda per PREDIF (Plataforma Estatal Representativa de la Discapacidad), amb seu central a Madrid, i de qui ECOM forma part, que simultàniament durà accions similars per promocionar el turisme accessible a diferents punts d’Espanya (adjuntem el tríptic amb totes les accions).