El I curs de Formació de Formadors en Assistència Personal continua amb la part presencial

Persones amb discapacitat adquiriran les habilitats necessàries per a ser promotors de la figura de l'assistent personal i professors especialitzats en aquesta matèria.

ECOM és una de les entitats que imparteix formació, i part dels usuaris del seu Servei d'Assistent Personal hi participaran com a alumnes, juntament amb persones de tot l'Estat Espanyol. ECOM ha estat present també en tot el procés d'organització, com a membre de PREDIF.

Entre el 18 i el 22 de maig, al Bosque de los Sueños, situat a Cubillos del Sil (Lleó), ha tingut lloc la part presencial del I Curs de Formació de Formadors en Assistència Personal, projecte posat en marxa gràcies al conveni signat per a la "Promoció, desenvolupament i consolidació de la figura de l'Assistent Personal a Espanya" per part de la Direcció general de l'IMSERSO, Fundació ONCE, la Federació Nacional ASPAYM i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física, PREDIF. El projecte, que utilitza una metodologia semipresencial, també compta amb la participació de Fundació Vodafone Espanya com a responsable de la creació de la plataforma digital on es porta a terme la formació en línia.

En l'acció formativa, coordinada per PREDIF, participen professionals de l'àmbit de la discapacitat i l'assistència personal referents a nivell nacional i internacional, com ASPAYM Castella i Lleó, ASPAYM Madrid, l'Associació d'Assistents Personals d'Espanya, representants de l'OVI de Barcelona i de la Confederació ECOM. S'hi tracten temes com l'actualitat de l'assistència personal a Espanya, la legislació vigent al voltant d'aquest tema i els reptes i dificultats existents per al desenvolupament d'aquesta prestació social.

A través d'aquest curs les persones amb discapacitat adquiriran les habilitats necessàries per a treballar com a promotors de la figura de l'assistent personal i ser professors especialitzats en aquesta matèria, ja que són les millors coneixedores dels requisits que han de reunir els professionals que ofereixin un servei de assistència personal. A més, d'aquesta manera es fomenta la inclusió laboral.