La Federació ECOM Tarragona manifesta el seu rebuig a les solucions trobades per millorar l’accessibilitat a dos punts de Tarragona

El passat 11 de novembre, l’Ajuntament de Tarragona va comunicar que, amb els diners del ‘Plan Zapatero’, invertirà 2,3 milions d’euros en la instal·lació d’unes escales mecàniques per unir els carrers Dr. Zamenhoff i Vapor (les anomenades “100 escales”) així com unes altres al Palau Firal. Davant aquesta informació, la Federació ECOM Tarragona va reaccionar ràpidament per posar de manifest el seu desacord amb la mesura presa per a aquesta millora de l’accessibilitat ja que considera que ‘les escales mecàniques són una mesura que no facilitarà l’accessibilitat al global de persones amb problemes de mobilitat’.

Per manifestar aquest desacord, la Federació ECOM Tarragona va emetre un comunicat als mitjans de comunicació on explicava altres mesures possibles que, segons el seu parer, es podien haver aplicat per solucionar els problemes d’accessibilitat entre els carrers Dr. Zamenhoff i Vapor i que haurien pogut ser d’utilitat per al global de persones amb problemes de mobilitat: usuaris de cadires de rodes, mares amb cotxets... La mesura suggerida per la Federació ECOM Tarragona per salvar el desnivell de 24 metres que hi ha entre aquests carrers és la instal·lació d’ascensors, donat que el pronunciat desnivell tampoc recomanava la instal·lació de rampes mecàniques.