El Govern prepara un decret sobre ocupació i discapacitat perquè l'Inem ajusti els seus perfils

El Govern vol tenir llest "abans de la fi de l'estiu" un decret destinat a millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a Espanya, on, segons l'Informe Olivença de l'Observatori Estatal de la Discapacitat, només el 28% dels qui formen part de aquest col.lectiu tenen una feina remunerada, davant al 67,2% de la resta de la població.

El decret, ha explicat aquest dissabte la secretària general de Política Social i Consum, Isabel Martínez, pretén millorar la coordinació entre els serveis públics d'ocupació i els de valoració de la discapacitat i així augmentar la inserció laboral d'aquest col.lectiu.

Martínez va fer aquestes declaracions en la inauguració de l'Assemblea General de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe), que l'entitat celebra a Madrid amb la participació de representants dels seus més de 1.600 associacions.

En la seva intervenció, la secretària general de Política Social ha explicat que l'objectiu d'aquest decret és que les oficines de l'Inem puguin oferir treballs més d'acord amb el seu perfil als ciutadans amb discapacitat i que s'impliquin, d'aquesta manera, molt més en la seva inserció laboral, perquè no quedi únicament en mans dels centres especials d'ocupació.

Es tracta, ha subratllat, de "avançar" perquè les polítiques actives d'ocupació desenvolupades a través de l'Inem comptin amb els demandants amb discapacitat i preparin estratègies dirigides a ells.

No obstant això, Martínez va recordar que el sector de la discapacitat és "l'únic" que en els últims mesos està "donant alegries" pel que fa a l'ocupació, ja que el 2010 va crear uns 60.000 llocs de treball i en el primer quadrimestre de 2011, al voltant de 20.000.

Font: Solidaridad Digital