L’Enquesta de Població Activa inclourà a persones amb discapacitat en 2011 permetrà conèixer dades d’ocupació i atur

El president de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), Jaume García Villar, ha anunciat que l'Enquesta de Població Activa (EPA) inclourà a les persones amb discapacitat en 2011, una petició que duu anys formulant el moviment de la discapacitat a Espanya, per a conèixer realment les xifres d’ocupació i atur en aquest col·lectiu social.

Per a l’any 2011 haurà segur una EPA amb mòdul per a discapacitat. Eurostar té previst que les enquestes incorporin un mòdul sobre discapacitat en 2011 i així ho farà l'INE", va explicar García Villar en la presentació de l'Enquesta de Discapacitat, Autonomia personal i situacions de Dependència. 2008, en el Ministeri de Sanitat i Política Social i que ha presidit la ministra Trinitat Jiménez.
Així mateix, va afegir García Villar, "hem iniciat un grup de treball amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), i el Imserso amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat de l’encreuament dels registres administratius de diferents bases" per a poder portar a terme altres enquestes sobre la situació de la discapacitat a Espanya que no tard a veure la llum deu anys, com la qual s’ha presentat.

El president de l'INE va precisar que l’encreuament de dades "és una operació complexa perquè els registres administratius estan pensats amb finalitat administrativa i el que cal fer és informació de tipus estadístic", i va agregar que a més cal actualitzar les bases de dades, però es va comprometre a realitzar un seguiment de la discapacitat amb una periodicitat més curta.

Font: Crònica Social