La Taula del Tercer Sector crea un Consell Assessor

El passat 11 de gener es va constituir a Barcelona el nou Consell Assessor de Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya amb una trobada a l’Hotel H-10 Catalunya Plaza. 26 personalitats de reconegut prestigi de diverses disciplines configuren aquest nou òrgan de la Taula del Tercer Sector, que es reunirà dues vegades a l’any per reflexionar sobre les qüestions de fons del Tercer Sector Social, les polítiques socials i el paper de les entitats socials catalanes en la societat.

Entre les 26 personalitat que configuren el nou consell Assessor de la Taula del Tercer Sector destaquen: l’ex ministre Joan Majó, l’ex director d’Intermón-Oxfam i actual director de l’Institut d’Innovació Social d’ESADE, Ignasi Carreras, l’ex director de Televisió de Catalunya, Francesc Escribano, l’ex president d’Òmnium Cultural i actual president d’UNESCOCat, Jordi Porta, el Doctor en Ciències Polítiques de la UAB, Joan Subirats, l’ex regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Eulàlia Vintró, la Cap de gabinet de Creu Roja a Catalunya i ex tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Núria Carrera i l’ex presidenta de Càritas Barcelona i ex Síndica de Barcelona, Pilar Malla.

En la primera reunió que es va portar a terme el passat dia 11 es va dur a terme una reflexió col•lectiva sobre el Tercer Sector Social de Catalunya en el moment present, i sobre les visions de futur del sector. En futures trobades es pretenen abordar diversos temes més específics.

El Tercer Sector Social està en un moment de maduresa i creixement, i des de la Taula del Tercer Sector es volen ampliar complicitats amb l’opinió de persones rellevants procedents d’altres àmbits de la societat catalana. Per aquest motiu la Taula del Tercer Sector ha decidit crear aquest Consell Assessor.

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització de tercer nivell constituïda l’any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 29 organitzacions de segon nivell (federacions i agrupacions), entre elles la Confederació ECOM Catalunya, que representen més de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social.

El Tercer Sector Social fa referència a aquelles entitats no governamentals i no lucratives que treballen en el camp social. Actualment, a Catalunya aquest sector inclou 7.500 entitats, representa un 2,8% del PIB, dóna feina a 100.000 persones i presta serveis a 1,7 milions de persones.